Traian Băsescu susține că Blocul ACUM nu va face niciun fel de alianță, iar „oligarhul Plahotniuc va începe să cumpere parlamentari de la socialiști”

  • 04 Martie 2019 12:58
Traian Băsescu susține că Blocul ACUM nu va face niciun fel de alianță, iar „oligarhul Plahotniuc va începe să cumpere parlamentari de la socialiști”

Fostul Președinte al României, Traian Băsescu, nu crede că în R. Moldova se va ajunge la alegeri parlamentare anticipate, pentru că "este ilogic".

Potrivit agenției INFOTAG, o declarație în acest sens el a făcut duminică seara la România TV, comentând situația din Republica Moldova după alegerile din 24 februarie.

Băsescu nu este de acord cu opinia multor analiști politici, care s-au grăbit să declare că vor avea loc alegeri anticipate, considerând că "rezultatul nu va fi diferit de ceea ce s-a întâmplat acum".

"Implicațiile votului din Republica Moldova sunt destul de dificile, pentru că ele împing la un set de negocieri extrem de dificile. Mie îmi este clar acum că blocul proeuropean al Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase nu va face niciun fel de alianță, nici cu partidul lui Plahotniuc, nici cu socialiștii lui Dodon, ceea ce complică foarte mult lucrurile în Republica Moldova", a spus el.

Fostul președinte al României nu exclude o perioadă de tatonare și, probabil, "după bunu-i obicei, oligarhul Plahotniuc va începe să cumpere parlamentari de la socialiști, va încerca și de la blocul european ACUM, cu scopul de a realiza majoritatea de parlamentari".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău