Traian Băsescu s-a întâlnit cu jurnaliștii de la Chișinău

  • 16 Iulie 2012 14:31
Traian Băsescu s-a întâlnit cu jurnaliștii de la Chișinău

Președintele suspendat al României, Traian Băsescu, a avut luni, 16 iulie, o întrevedere la București cu un grup de jurnaliști și bloggeri din Republica Moldova.

Traian Băsescu a declarat că pentru el, Republica Moldova rămâne o prioritate, oricine s-ar afla la guvernare la Chișinău - Partidul Comuniștilor sau Alianța pentru Integrare Europeană.

Președintele Băsescu a subliniat că apreciază în mod deosebit ”efortul și parcursul Republicii Moldova sub conducerea Alianței pentru Integrare Europeană”. Chiar dacă a avut momente de cumpănă, Alianța a reușit să mențină drumul integrării în Uniunea Europeană, unde Republica Moldova și România se vor regăsi, pe viitor, împreună, a spus Traian Băsescu.

Audio: Traian Băsescu

În alt context, Traian Băsescu s-a arătat optimis că vă învinge la referendumul din 29 iulie, chiar dacă, așa cum a spus el, are o imagine erodată de 8 ani de mandate și de măsurile de austeritate pe care le-a promovat.

Traian Băsescu a fost suspendat din funcție la 6 iulie de către Parlamentul de la București. Pe 29 iulie, în România va fi organizat un referendum pentru a consulta populația cu privire la această decizie.

Conferința de astăzi a lui Trian Băsescu survine în ajunul vizitei la Chișinău a premierului roman Victor Ponta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău