Traian Băsescu: Republica Moldova se pregătește pentru cel mai mare succes

  • 17 Iulie 2013 15:27
Traian Băsescu: Republica Moldova se pregătește pentru cel mai mare succes

Potrivit lui Traian Băsescu, relațiile dintre Chișinău și București au ajuns la maturitate și acestea sunt bazate pe un parteneriat de sânge.

Republica Moldova se pregătește pentru cel mai mare succes al țării în procesul de integrare europeană și anume parafarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, a declarat președintele român Traian Băsescu la conferința de presă susținută împreună cu președintele Nicolae Timofti.

Republica Moldova nu are alternativă decât drumul european și România va susține în continuare acest parcurs cu respectarea satutului de neutralitate al țării, a menționat Traian Băsescu.

Potrivit lui Traian Băsescu, relațiile dintre Chișinău și București au ajuns la maturitate și acestea sunt bazate pe un parteneriat de sânge. Noi vom fi alaturi de Republica Moldova ori de ciate ori va fi nevoie, a sublinat șeful statului român.

La rândul său, președintele Nicolae Timofti, a declarat că între România și Republica Moldova există o relație de frățietate și cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului au doar de câștigat de pe urma acestei relații speciale și privilegiate.

Referindu-se la acțiunile provocatoare ale unor forțe proruse înaintea summit-ului de la Vilnus, Nicolae Timofti a spus că autoritățile de la Chișinău pot rezista în fața acestor provocări prin consecvența politicii guvernării orientate spre integrarea europeană.

Cei doi președinți au discutat pe marginea uneor proiecte comune cum ar fi Gazoductul Îași -Ungheni care  va începe să fie construit la sfîrșitul  lunii august, dar și despre alte 3 proiecte energetice - liniile de înaltă tensiune Bălți-Suceva, Ungheni-Iași-Strășeni și Gotești-Fălciu. Nicolae Timofti și Traian Băsecu au convenit asupra construcției  de noi poduri peste Prut în regiunea orașului Ungheni și stimularea raporturilr comerciale.

Totodată a fost abordată problema transmisiunii postului public român de televiziune TVR1 pe teritoriul Republicii Moldova.

Audio: Aici puteți asculta integral conferința celor doi președinți

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău