Tragedie în parcul Valea Trandafirilor. Un tânăr s-ar fi înecat în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului

  • 23 Iunie 14:45
Tragedie în parcul Valea Trandafirilor. Un tânăr s-ar fi înecat în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului

În seara zilei de 22 iunie 2024 către ora 20:15 salvatorii și scafandrierii IGSU au fost solicitați pentru efectuarea lucrărilor subacvatice, după ce o persoană se presupune că s-ar fi înecat, transmite IGSU.

 
Cazul a avut loc în lacul din Parcul Valea Trandafirilor, strada Melestiu nr.9 din municipiul Chișinău. La fața locului au intervenit angajații Direcției regionale căutare-salvare nr.1 și efectivul Detașamentului salvatori și pompieri Centru.
 
Ajunși, aceștia au început lucrările de căutare subacvatică, însă persoana nu a fost de găsit. Astfel, către dimineața zilei de 23 iunie scafandrierii au continuat lucrările de căutare, iar către ora 07:36 cadavrul persoanei, un bărbat în vârstă de 31 de ani, a fost depistat și extras la mal.
 
În acest context, IGSU atenționează repetat cetățenii despre riscul nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. Salvatorii îndeamnă oamenii să meargă la scăldat doar în locuri special amenajate și dotate cu stații de salvare. Mai mult, specialiștii îndeamnă populația să evite scăldatul pe timp de noapte, dar și în urma consumului băuturilor alcoolice.
 
În caz de situații de risc și excepționale, IGSU îndeamnă cetățenii să apeleze Serviciul 112.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
24
Fri
20
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău