Un avion Lufthansa pe ruta Frankfurt-Teheran s-a întors din drum

  • 10 Ianuarie 2020 08:27
Un avion Lufthansa pe ruta Frankfurt-Teheran s-a întors din drum

Un avion Lufthansa care zbura pe ruta Frankfurt (Germania) și Teheran s-a întors din drum joi după o oră de zbor "din precauție" și din cauza nesiguranței în "spațiul aerian al aeroportului" capitalei iraniene, a anunțat compania germană, citată de AFP, peluat de Agerpres.

Aeronava care efectua cursa LH600, plecată în seara zilei de joi din Frankfurt, s-a întors din drum după o oră de zbor, "din pură precauție", a indicat pentru agenția franceză de presă un purtător de cuvânt al companiei.

Acest anunț intervine la puțin timp după ce premierul canadian Justin Trudeau a afirmat că Boeing 737 care s-a prăbușit miercuri în apropiere de Teheran fusese doborât de o rachetă iraniană, probabil din eroare.

Aparatul Lufthansa, un Airbus A330, a revenit la Frankfurt în urma unei noi "evaluări a situației în materie de securitate în spațiul aerian din jurul aeroportului din Teheran", a precizat compania.

Lufthansa "continue să evalueze situația la fața locului cu autoritățile naționale și internaționale", dar zborul Lufthansa pentru Teheran prevăzut pentru vineri este deja "anulat", a adăugat același purtător de cuvânt.

Lufthansa renunțase deja în 8 ianuarie, ca și alte companii aeriene, să survoleze Iranul, la câteva ore după tirurile iraniene împotriva a două baze irakiene în care se află soldați americani. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău