Tragedia de pe Dunăre: Alte patru cadavre au fost recuperate. Echipajele de salvare încearcă scoaterea la suprafaţă a navei

  • 11 Iunie 2019 14:27
Tragedia de pe Dunăre: Alte patru cadavre au fost recuperate. Echipajele de salvare încearcă scoaterea la suprafaţă a navei

Echipajele maghiare de salvare au recuperat marţi patru cadavre în timp ce încearcă scoaterea la suprafaţă a epavei navei de croazieră, la două săptămâni după naufragiul de pe Dunăre, de la Budapesta, cu un grup de turişti sud-coreeni la bord, au anunţat autorităţile maghiare, potrivit Reuters.

Nava de croazieră Mermaid s-a scufundat pe 29 mai, după ce un alt vas a lovit-o din spate sub un pod din capitala Ungariei în timpul unei ploi torenţiale.

Douăzeci şi şase de turişti şi cei doi membri ai echipajului au murit în cel mai rău caz de dezastru de pe Dunăre, din ultima jumătate de secol. Corpurile tuturor, cu excepţia celor patru, au fost recuperate.

Unul dintre cadavre a fost găsit când cabina căpitanului a ajuns la suprafaţă, a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor speciale din Ungaria, care coordonează operaţiunea de recuperare. 

"Acum vom face noi verificări ... în părţile barcii unde ar putea exista victime", a declarat Nandor Jasenszky.

Agenţia maghiară de ştiri MTI a informat că un total de patru victime au fost găsite marţi şi recuperate de scafandri.

Scafandrii au tras curelele sub epava scufundată pentru a permite unei uriaşe macarale plutitoare să înceapă să o ridice. Fiecare nivel al barcii va fi verificat pe măsură ce va ieşi la suprafaţă, iar nava va fi ridicată pe o barjă, a adăugat Jasenszky.

Căpitanul vasului de croazieră Viking Sigyn - un bărbat de 64 de ani, identificat de poliţie ca C. Yuriy din Odessa, Ucraina - este considerat suspect. Avocaţii săi au spus că este devastat, dar nu a făcut nimic rău.

sursa: mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
5 °C
cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,1 m/s
Thu
1 °C
Fri
1 °C
Sat
1 °C
Sun
2 °C
Mon
4 °C

Curs oficial BNM 22 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5542 0.0963
USD 17.6060 0.0550
RON 4.0921 0.0206
UAH 0.7257 0.0056
RUB 0.2851 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău