Traficul prin punctele de frontieră de la granița României cu R.Moldova, în perioada sărbătorilor pe stil vechi

  • 03 Ianuarie 2018 12:50
Traficul prin punctele de frontieră de la granița României cu R.Moldova, în perioada sărbătorilor pe stil vechi

În perioada sărbătorilor de iarnă și în primele zile ale anului 2018, traficul prin punctele de trecere ale frontierei a înregistrat creșteri față de o perioadă normală, dar măsurile dispuse de conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au dus la fluidizarea traficului.

Deoarece vacanța de iarnă se încheie și având în vedere că, în curând, vor începe sărbătorile de iarnă pe stil vechi, măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei vor fi menținute, prin suplimentarea numărului de polițiști de frontiera și folosirea la maxim a capacității punctelor de trecere a frontierei.

În perioada 18 decembrie 2017 - 02 ianuarie 2018, frontiera româno-moldoveană a fost tranzitată de aproximativ 375.000 de persoane, din care 174.000 pe sensul de intrare în țară și 201.000 pe sensul de ieșire din țară.

Cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, au fost înregistrate la P.T.F. Albița, cu un trafic de peste 139.000 treceri persoane.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași a dispus măsuri de suplimentare a personalului, sens în care peste 920 de polițiști de frontieră au desfășurat, zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat.

De asemenea, a fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configurației acestora și în cele mai tranzitate, în funcție de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în țară, precum și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ținând cont că în această perioadă sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera.

Deoarece, în perioada următoare se celebrează sărbătorile de iarnă pe rit vechi, se estimează creșteri ale traficului la frontiera cu R. Moldova, sens în care vor fi menținute măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei, prin suplimentarea numărului de polițiști de frontiera și folosirea la maxim a capacității punctelor de trecere a frontierei.

Recomandări:

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră recomandă în continuare participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Menționăm că, la frontiera româno-moldoveană sunt 6 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier și, în total, sunt disponibile pe sensul de intrare în țară 28 de benzi de control, iar pe sensul de ieșire 25.

  • pe raza jud. Galați: T.F. Oancea - Cahul

                                       P.T.F. Galați - Giurgiulești

  • pe raza jud. Vaslui : T.F. Albița - Leușeni
  • pe raza jud. Iași: T.F. Sculeni - Sculeni
  • pe raza jud. Botoșani: P.T.F. Rădăuți - Prut-Lipcani

                                        P.T.F. Stânca - Costești

Reamintim că accesând aplicația on-line „Media timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internațional” la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ se pot vizualiza punctele de trecere ale frontierei, care sunt marcate, în funcție de trafic și timpii de așteptare, în culori diferite.

Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Poliția de Frontieră a pus la dispoziția participanților la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către polițiștii de frontieră care vor acționa în consecință, legal, de la caz la caz. De asemenea, informații privind punctele de trecere ale frontierei sunt disponibile pe pagina de internet a Poliției de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău