Traficul aerian este perturbat pe aeroporturile din Paris din cauza unei greve a personalului de la sol

  • 01 Iulie 2022 09:18
Traficul aerian este perturbat pe aeroporturile din Paris din cauza unei greve a personalului de la sol

Traficul aerian este perturbat pe aeroporturile din Paris din cauza unei greve a personalului de la sol care solicită majorarea salariilor.

Primii care au intrat în grevă ieri au fost pompierii de pe cele două mari aeroporturi: Roissy Charles de Gaulle din nordul Parisului și Orly din sud. Aproape 10% din zboruri au fost anulate, majoritatea curse interne, dar și externe. pe distanțe mici. Pentru cursele lungi este respectat orarul normal. Pentru astăzi a fost anunțată suspendarea a 17% din plecările și sosirile pe cele două aeroporturi programate între orele 7:00 și 14:00, după ce și alți angajați care lucrează la sol au intrat în grevă.

Sindicatele cer o creștere a salariilor angajaților cuprinsă între 6 și 10%, dublu față de cât a oferit ieri conducerea companiei Aéroport de Paris. Negocierile continuă, însă dacă nu se va ajunge la nicio înțelegere este posibil ca greva să afecteze și mai mult traficul aerian în weekendul care urmează și care este primul de plecare masivă în vacanță a francezilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:88 %
Vint:2,57 m/s
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Arhivă Radio Chișinău