Coronavirus: Polonia ar putea prezenta în curând primul test de susceptibilitate

  • 27 Aprilie 2020 10:12
Coronavirus: Polonia ar putea prezenta în curând primul test de susceptibilitate

Cercetătorii polonezi se pregătesc să prezinte ceea ce ei susțin că ar putea fi primul test de susceptibilitate privind noul coronavirus, transmite luni thenews.pl.

Testul, care ar urma să fie prezentat în cursul acestei săptămâni sau săptămâna viitoare, le va permite medicilor să prezică o evoluție mai gravă a COVID-19 la unii pacienți.

Potrivit agenției de presă PAP, proiectul realizat de cercetătorii de la Centrul de studii ADN din orașul Poznan (vestul Poloniei) se află în etapa finală.

Studii și observații medicale au indicat că unii oameni sunt mai susceptibili la anumite infecții decât alții. Testul polonez, folosind rezultate ale cercetărilor efectuate în SUA și China asupra unor mutații specifice ale virusului la pacienții cu COVID-19, va face posibilă detectarea unei susceptibilități genetice mai mari la virusul SARS-CoV-2.

''Acesta este primul astfel de test genetic din lume'', a afirmat șeful programului de cercetare și dezvoltare din cadrul Centrului de studii ADN de la Poznan, Jacek Wojciechowicz.

El a adăugat că testul va face posibilă identificarea pacienților care necesită spitalizare încă de la primele stadii ale bolii și în cazul cărora estimările sunt mai pesimiste. ''Acest lucru îi va ajuta pe medici să pună un diagnostic și să trateze boala'', a explicat Wojciechowicz. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău