Toyota și-a vândut acțiunile deținute la Tesla și a încetat să mai colaboreze cu Elon Musk

  • 06 Iunie 2017 11:03
Toyota și-a vândut acțiunile deținute la Tesla și a încetat să mai colaboreze cu Elon Musk

Compania Toyota Motor Corp. a încetat orice parteneriat de afaceri și de capital cu Tesla Inc. Corporația japoneză și-a vândut absolut toate acțiunile pe care le deținea la firma americană de mai mulți ani, asta chiar dacă acestea în ultimul timp au crescut semnificativ ca valoare.

Decizia luată de Toyota arată că cel mai mare constructor auto din Japonia nu mai vede necesitatea de a fi unit cu Tesla în ceea ce privește dezvoltarea automobilelor electrice, notează Autoblog.md. Asta pentru că Toyota își crește capacitățile pentru a le dezvolta în mod individual, fără implicarea „străinilor”, scriu surse media din orient.

Toyota și Tesla au uimit lumea atunci când au anunțat în anul 2010 despre formarea unei alianțe. Tot atunci Toyota a prezentat planul de achiziționare a 3.15% din acțiunile Tesla, în valoare de 4.5 miliarde de yeni (circa 50 de milioane de dolari), pentru dezvoltarea în comun a electromobilelor.

FOTO: zimbio.com

De atunci Toyota a pregătit un automobil sportiv dotat cu propulsie electrică și acumulatori de la Tesla, însă așa și nu l-a mai produs în masă și în serie.

Presa de specialitate mai scrie că Toyota și-a vândut o parte din acțiunile deținute la Tesla încă în octombrie 2016, iar ce a rămas – la sfârșitul anului trecut. Reprezentanții Toyota au comentat această decizie ca fiind o „parte a revizuirii regulate a business alianțelor”.

FOTO: electrek.com

Printre automobilele de nouă generație, Toyota este considerat lider în segmentul care dezvoltă automobile pe bază de celule de combustie și propulsie hibridă. În același timp, analiștii consideră că niponii rămân în urmă față de concurenți în ceea ce privește dezvoltarea electromobilelor.

Decizia luată îi va ajuta să se restructureze și să înceapă să dezvolte mașini electrice, care vor apărea peste câțiva ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău