Toți muncitorii din Coreea de Nord vor părăsi Rusia până la sfârșitul anului

  • 05 Februarie 2019 16:40
Toți muncitorii din Coreea de Nord vor părăsi Rusia până la sfârșitul anului

„Toți muncitorii din Coreea de Nord vor părăsi până la sfârșitul anului 2019 teritoriul țării noastre, în conformitate cu rezoluția ONU", a informat ministrul muncii și al protecției sociale din Federația Rusă, Maksim Topilin, la conferința de presă ținută astăzi, la Nalcik. Federația Rusă va respecta toate acordurile internaționale, a subliniat ministrul rus.

Este vorba de faptul că în septembrie 2017, Consiliul de Securitate al ONU interzicea țărilor membre ONU să primească la muncă cetățeni nord-coreeni; în decembrie același an, Consiliul de Securitate le-a cerut membrilor ONU să înceapă procedura de expulzare a muncitorilor nord-coreeni și să o finalizeze până la sfârșitul anului 2019. 

Potrivit Interfax, în noiembrie 2018, ambasadorul Federației Ruse la Phenian, Aleksandr Mațegor, comunicase că numărul muncitorilor nord-coreeni din Rusia a scăzut până la 11.000. "Din momentul adoptării, în decembrie anul trecut (2017 - n. trad.), a rezoluției, numărul muncitorilor nord-coreeni care înainte se ridica la aproximativ 34.000, a scăzut până la 11.000", afirmase, la acea dată, diplomatul rus, pe postul de televiziune "Kanal 5".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău