Tot mai mulți americani pariază pe destituirea lui Donald Trump

  • 11 Mai 2017 16:06
Tot mai mulți americani pariază pe destituirea lui Donald Trump

Vestea neașteptată a demiterii de către Donald Trump a directorului FBI, James Comey, nu a rămas fără ecou în rândul cetățenilor americani, care consideră că șansele ca acesta să fie destituit sunt tot mai mari.

Ieri s-a înregistrat o creștere mare la casele de pariuri unde americanii au pariat pe o eventuală destituire a președintelui SUA, notează Agerpres citând AFP.

În decursul unei singure zile, probabilitatea ca președintele american să fie vizat de o procedură parlamentară de „impeachment” (de destituire) aproape că se dublase, trecând de la 33% la 60%, potrivit declarațiilor unui purtător de cuvânt al unei mari case de pariuri. 

“Nu s-a atins niciodată până acum o astfel de probabilitate de ‘impeachment’ a lui Trump în primul său mandat”, a comentat el.

Donald Trump se confruntă cu un val de critici după demiterea marți a lui James Comey, care superviza în special ancheta privind posibilele contacte ale echipei de campanie a miliardarul republican cu autoritățile ruse în timpul campaniei electorale de anul trecut.

În orele care au urmat concedierii lui Comey, probabilitatea plecării președintelui american în timpul anului a crescut de altfel de la 10% la 25%, a adăugat ea.

Această destituire a trezit amintirea deciziei luate în 1973 de președintele Richard Nixon de a-l revoca pe procurorul special însărcinat cu ancheta asupra scandalului Watergate. Un an mai târziu, Nixon avea să dimisioneze în fața certitudinii că va fi destituit de către Congres.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca Donald Trump să poată fi destituit deoarece republicanii se află la conducerea ambelor camere ale Congresului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău