Tot mai multe cazuri de intimidare a jurnaliștilor de investigație

  • 18 August 2016 13:23
Tot mai multe cazuri de intimidare a jurnaliștilor de investigație

Mai multe organizații nonguvernamentale de media se declară îngrijorate de înrăutățirea climatului de activitate a jurnaliștilor de investigație în Republica Moldova.

Potrivit unei declarații publice a ONG-urilor respective, în ultimul timp au fost înregistrate mai multe cazuri de intimidare a jurnaliștilor de investigație de către unele persoane și structuri publice; presiuni și implicare în activitatea și viața privată a jurnaliștilor tentative de spargere a poștei lor electronice.

Reprezentanții ONG s-au arătat îngrijorați și de afirmațiile ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, care a declarat că presa nu mai este o sursă de informare credibilă. Vladimir Cebotari a anunțat recent că noua Autoritate Națională de Integritate nu se va mai sesiza în urma publicării materialele jurnalistice despre averile și interesele persoanelor cu funcții publice, întrucât în Republica Moldova presa este împărțită pe criterii politice și nu este întotdeauna obiectivă.

Declarația a fost semnată de către Asociația Presei Independente, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Electronice, Centrul de Investigații Jurnalistice, Asociația Telejurnaliștilor Independenți, Comitetul pentru Libertatea Presei, Centrul "Aces-Info", Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Fri
11
Sat
11
Sun
12
Mon
13
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău