Topul mondial al universităților. Care instituții de învățământ superior din România și Republica Moldova sunt cel mai bine clasate

  • 04 Februarie 09:10
Topul mondial al universităților. Care instituții de învățământ superior din România și Republica Moldova sunt cel mai bine clasate

Trei universități din Statele Unite se află pe podiumul topului celor mai bune instituții de învățământ superior din lume.

Pe prima poziție se află Havard University, pe locul secund se situează Stanford University, podiumul fiind completat de Massachusetts Institute of Technology.

Oxford University din Marea Britanie se clasează pe locul 4.

Cea mai bine poziționată instituție de învățământ superior din România este Universitatea Babeș-Bolyai Cluj, locul 804 mondial. 

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași este pe locul 1020 mondial, podiumul celor mai bune universități din România aflate în topul mondial fiind încheiat de Academia de Studii Economice București (locul 1096 mondial).

Conform raportului Webometrics, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova ocupă poziția 3657 la nivel mondial și prima poziție la nivel național, fiind urmată de Universitatea Tehnică a Moldovei, poziția 4083, și Universitatea de Stat din Moldova, care s-a clasat pe locul 4312 mondial.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Științifice din Spania începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului și rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie și iulie, în fiecare an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău