Topul instituțiilor în care se atestă cele mai multe cazuri de corupție

  • 24 Iulie 2018 09:48
Topul instituțiilor în care se atestă cele mai multe cazuri de corupție

Autoritățile publice locale, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Afacerilor Interne conduc clasamentul instituțiilor care administrează domeniile cele mai afectate de corupție, potrivit informațiilor prezentate de Centrul Național Anticorupție (CNA) privind activitatea în prima jumătate a acestui an.

Astfel, reprezentanții Centrului au depistat în cadrul autoritățile publice locale 59 de cazuri de corupție, în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - 39 de cazuri, iar în cadrul Ministerul Afacerilor Interne - 27 de cazuri. Clasamentul este completat de întreprinderile de stat (14 de cazuri), Agenția Servicii Publice (13 cazuri), Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (13). 

„La categoria „subiecți ai infracțiunilor de corupție și conexe" a fost constatată următoarea situație: 42 de primari și vice-primari au fost reținuți pe parcursul primului semestru al anului 2018, urmați de 30 de angajați din domeniul ocrotirii sănătății, 17 inspectori de poliție, 8 șefi și adjuncți de departamente din cadrul autorităților, 7 șefi de instituții autonome din cadrul autorităților, 6 directori și adjuncți de întreprinderi de stat, 4 inspectori fiscali, 1 director de agenție națională,  1 secretar de consiliu, 1 procuror și alți 32 de alți subiecți. În sectorul privat și liber profesionist au fost cercetate penal 114 persoane fizice, 34 de directori de întreprinderi și organizații din sectorul privat, 12 avocați, 4 executori judecătorești și un notar”, informează CNA.

Totodată, printre cele mai afectate de corupție localități rămân a fi municipiul Chișinău, unde au fost constatate 281 de infracțiuni de cazuri, Bălți - 35 de cazuri de corupție, Comrat - 30, Cahul - 28, Criuleni - 11 și Ungheni - 8.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a primit 56 de adresări în privința a 165 de persoane. Ca urmare a investigațiilor financiare paralele efectuate, în scopul recuperării activelor provenite din infracțiuni, a fost aplicat sechestru pe bunuri în valoare totală de 54,515 milioane de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,03 m/s
Tue
0
Wed
1
Thu
4
Fri
4
Sat
3
Arhivă Radio Chișinău