Topul destinațiilor de vacanță. Ce loc a surclasat celebrul Turn Eiffel

  • 10 Octombrie 2016 00:14
Topul destinațiilor de vacanță. Ce loc a surclasat celebrul Turn Eiffel

Timp de aproape 500 de ani, împărații care au trăit în opulentul Oraș Interzis din China decideau cine poate să intre în interiorul său și cine îl poate părăsi.

Acum porțile sale s-au deschis, iar turiștii au posibilitatea de a se bucura de toată splendoarea sa. Numărul vizitatorilor a crescut cu peste 2,5 milioane din 2010, scrie Mediafax.

Timp de aproape 500 de ani, împărații care au trăit în opulentul Oraș Interzis din China decideau cine poate să intre în interiorul său și cine îl poate părăsi. Acum porțile sale s-au deschis, iar turiștii au posibilitatea de a se bucura de toată splendoarea sa. Numărul vizitatorilor a crescut cu peste 2,5 milioane din 2010.

Orașul Interzis, situat în centrul Beijingului, este o destinație de vis pentru unii americani, însă mulți dintre ei nu s-au documentat niciodată cu privire la o excursie la resortul Everland sau Lottle World, un complex aflat în Seoul, Coreea de Sud. Aceste parcuri tematice aflate în Coreea de Sud se află în topul celor 50 de atracții turistice cele mai vizitate din întreaga lume, surclasând Turnul Eiffel, cu 7 milioane de vizitatori anual, Marile Piramide, cu 4 milioane de vizitatori anual sau Stonehenge, monumentul neolitic aflat în Anglia, care primește annual un milion de turiști. Însă mai sunt și alte surprize.

Locul pe care îl alegem pentru a ne petrece o vacanță spune multe despre noi și despre lucrurile pe care le prețuim. În ciuda „provocărilor economice globale”, așa cum le numește Organizația Mondială de Turism, turiștii călătoresc mai mult ca niciodată. Numărul turiștilor internaționali sosiți pe aeroporturi a crescut cu 5% în 2013, potrivit datelor comunicate de organizație. Acest lucru se traduce printr-un record de peste un miliard de călătorii înregistrate. Cu o populație de 1,36 miliarde de cetățeni, China a devenit cel de-al doilea mare exportator de turiști. Rusia, care se află în prezent pe a cincea poziție în acest clasament, a cunoscut o creștere a cheltuielilor pentru călătorii de 26%, potrivit Time.

Surprinzător sau nu, parcurile tematice atrag cel mai mare număr de turiști din întreaga lume. De exemplu, Parcul Disneyland din Franța a înregistrat același număr de vizitatori, respective 10,5 milioane, precum Bazilica Sacré-Coeur, situată pe colina Montmartre din Paris – patru dintre cele 20 cele mai vizitate atracții turistice din lume fiind parcuri Disney.

Însă există multe alte locuri iconice care nu se lasă mai prejos. Muzeul Național Aero – Spațial din Washington a ratat topul 50, însă același lucru nu s-a întâmplat în cazul impozantului British Museum din Londra, care a atras 6,7 milioane de turiști, Coloseumul din Roma, Muzeul Metropolitan de Artă din New York, cu 6,3 milioane de turiști, urmat de Colosseumul din Roma și Forumul, cu câte 5,1 milioane de turiști fiecare. Berlin Wall Monument a înregistrat un număr de doar 500.000 de vizitatori.

Unul dintre factorii care îi influențează pe turiști atunci când își aleg destinațiile de vacanță este accesibilitatea lor.

Un turist poate ajunge mai greu la Parcul Național Yellowstone, vizitat în medie de 3,2 milioane de turiști sau la Armata de Teracotă din China, unde ajung în jur de 4,8 milioane de călători.

Vizitele la Machu Picchu din Peru au fost reduse de către reprezentanții locali pentru a ajuta la păstrarea integrității locului. Doar 2.500 de turiști pot fi primiți aici zilnic sau 912.500 pe an.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău