Topul automobilelor importate în R.Moldova. Cum s-au schimbat preferințele moldovenilor

  • 19 Aprilie 2019 17:58
Topul automobilelor importate în R.Moldova. Cum s-au schimbat preferințele moldovenilor

Cele mai multe automobile importate anul trecut în Republica Moldova sunt de marca Toyota, Dacia și Volkswagen. Preferințele moldovenilor au suferit schimbări în comparație cu acum zece ani, când în Top 3 mărci de automobile importate în țară era alcătuit de Mercedes, Volkswagen și Renault. Potrivit datelor Agenției Servii Publice, anul trecut în Moldova au fost aduse 34,7 mii de mijloace de transport, 27 de mii fiind autoturisme. Numărul de autoturisme este mai mare cu peste nouă mii comparativ cu anul 2010.

Într-un răspuns pentru IPN, Agenția Servicii Publice precizează că, la fel ca și acum zece ani, cele mai multe automobile sunt aduse din Germania. Și dacă în 2010 pe locul doi și trei erau Olanda și Italia, anul trecut au fost Elveția și Franța.

Cele mai multe unități de transport importate anul trecut au o vechime de exploatare cuprinsă între șase și zece ani – peste 19 mii de automobile. Cât ține de tipul de combustibil, cele mai multe sunt cu motoare pe diesel. Și dacă acum opt-nouă ani, nu era importat niciun automobil de tip hibrid, anul trecut au fost peste 3400. Primul automobil electric a fost importat în anul 2013. Numărul a crescut constant în următorii ani, iar în 2018 au fost importate 46 de automobile electrice.

În top zece mărci ale automobilelor importate în 2018 se mai regăsesc și Mercedes, Renault, Ford, Skoda, Nissan, Opel și Hyundai. Pe lângă autoturisme, moldovenii au mai importat și camioane, autobuze, motociclete și autospeciale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău