Top 10 cele mai bune filme de Crăciun : Listă completă pentru întreaga familie

  • 11 Decembrie 2022 11:22
Top 10 cele mai bune filme de Crăciun : Listă completă pentru întreaga familie

Crăciunul este sărbătoarea pe care o așteptăm toți cu cea mai mare nerăbdare. Este o ocazie numai bună să faci fapte bune, să petreci mai mult timp în familie și, cum altfel, să savurezi mâncăruri delicioase. Iar ca toate acele feluri copioase să-ți priască, momentele de relaxare și câteva filme bune sunt esențiale, transmite verandamall.ro.

1. Clifford The Big Red Dog / Clifford: Marele câine roșu

După aproape 60 de ani în care a încântat generații întregi de copii cu năzdrăvăniile lui, Clifford revine într-un nou rol! Ca personaj într-un film de Crăciun în stil live action, cu efecte CGI ce îl fac să pară mai real ca niciodată. Te vei topi de drag încă de la primele scene, văzându-l pe Clifford The Big Red Dog și prietenia pe care o leagă cu micuța Emily Elizabeth – amândoi outsideri și prea diferiți pentru lumea în care trăiesc. 

Doar că, peste noapte, lucrurile iau o turnură neașteptată. Adorabilul cățel, hrănit de iubirea pe care i-o poartă Emily, se transformă într-un gigant plin de energie și pus pe șotii. Iar într-un oraș aglomerat cum e New York-ul, asta poate însemna un singur lucru: haos la tot pasul. Bineînțeles, nu trece prea mult timp până când Clifford intră în vizorul unor indivizi care vor să pună mâna pe el cu orice preț.

 
 

Acum, Emily și unchiul ei Casey se străduiesc să-l strecoare pe uriașul patruped pe aleile întortocheate alte orașului care nu doarme niciodată, ca să se facă nevăzuți. Ușor de zis, mai greu de făcut. Însă toate pățaniile prin care ei trec devin adevărate lecții de viață și iubire necondiționată atât pentru personajele noastre, cât și pentru spectatori. 

2. Poveste de Crăciun – Teatru la Cinema

Gen – Teatru în limba română, Povești pentru copii

Dacă te dai în vânt după piese de teatru și filme clasice de Crăciun, de ce să nu te bucuri de ambele în același timp? Așa s-au gândit și inițiatorii proiectului Teatru la Cinema, când au ales ca spectacolul Poveste de Crăciun să fie proiectat pe marele ecran de la CINEMAX Veranda, în perioada sărbătorilor. 

Piesa durează o oră și îi va ține cu sufletul la gură pe copii, care vor avea ocazia să-l vadă pe Moș Crăciun zburând cu sania și renii săi credincioși prin nenumărate părți ale globului. Vor afla despre obiceiurile de iarnă din țări precum Danemarca, Franța sau Anglia, pe măsură ce gașca veselă poposește din loc în loc, pentru a lăsa cadourile mult așteptate. Apoi, spre suprema bucurie a celor mici, Moșul ajunge și în România, unde-l așteaptă cele mai frumoase aventuri, dansuri de balet și colinde.  

 
 

Regia, decorurile și costumele adaugă și ele un plus de farmec poveștii, care-și merită locul în orice top cu filme de Crăciun pentru copii în limba română. Așa că e de văzut sezonul acesta, în familie, cu mic, cu mare. 

3. Klaus (2019)

Gen – Animație, Comedie, Familie

Klaus, prima animație originală Netflix, a devenit într-un timp foarte scurt un favorit al criticilor și spectatorilor din întreaga lume, fiind catalogat încă din primele luni de la lansare drept unul dintre filmele de Crăciun ce trebuie neapărat văzute. 

Acestea fiind zise, Klaus nu este un origin story în sensul în care ne-am obișnuit până acum. Povestea este orientată mai mult în jurul lui Jesper (Jason Schwartzman), un student al Academiei de Posta, trimis de către tatăl său la Cercul Polar pentru a-i da o lecție. Ajuns acolo, Jesper are un an la dispoziție să trimită 6.000 de scrisori sau va rămâne fără moștenire și fără orice fel de sprijin financiar din partea familiei.

 
filme de craciun romantice
 

În orășel, Jesper dezvoltă o prietenie emoționantă cu Klaus, un tâmplar care trăia singur într-o cabană, confecționând jucării de lemn. Jesper plănuiește să se folosească de Klaus și de jucăriile acestuia pentru a-și atinge targetul de scrisori trimise.

Filmul este unul foarte reușit, plin de umor, chiar și mai întunecat pe alocuri, dar niciodată prea întunecat pentru cei mici. Povestea de prietenie dintre cele două personaje este una emoționantă, chiar dacă intuim de la bun început că inima lui Klaus se va frânge odată cu descoperirea planului lui Jesper. Astfel, Klaus se îndepărtează de formatul multor comedii de Crăciun clasice, iar sfârșitul dulce amărui îi dă filmului animat un strat de profunzime care îl va face perfect de vizionat pentru copii și adulți deopotrivă.

Filmul este disponibil online pe Netflix, în varianta dublată sau subtitrată în limba română.

4. Love Actually / Pur și simplu dragoste (2003)

Gen: Comedie, Romantic, Dragoste

Love Actually este o comedie romantică de Crăciun pe care trebuie să o vezi măcar o dată. Însă și după ce o vei vedea pentru prima oară, te vei întoarce la ea în fiecare an – așa cum ți se întâmplă, probabil, cu Singur acasă! Filmul urmărește zece povești de dragoste interconectate și conține scene celebre care au devenit iconice de-a lungul timpului.

Însă ce-ar fi o comedie de sărbători fără momente cheesy și simpatice care să surprindă magia Crăciunului? De la dansul lui Hugh Grant în biroul său din Downing Street, la Bill Nighy cântând un cover de Crăciun al faimoasei melodii Love Is All Around, la fuga prin aeroport a puștiului simpatic care vrea să-i spună colegei lui că o iubește. Și, desigur, nu putem omite faimoasa scenă cu planșe în care Andrew Lincoln îi spune Keirei Knightley că este perfectă.

filme romantice de craciun
 

Dar totul e bine când se termină cu bine. Așa că, dacă ai chef de filme de Crăciun romantice, Love Actually va merge la fix cu o felie de cozonac și o cană de ceai cald sau un vin fiert cu aromă de sărbători. Și un pachet de șervețele, desigur, dacă știi că nu faci mereu față scenelor emoționante. 

5. The Polar Express / Expresul polar (2004)

Gen – Animație, Aventuri, Familie

The Polar Express este unul dintre cele mai frumoase filme de Crăciun animate care cu siguranță va fi îndrăgit de copiii de toate vârstele, în special de către cei care se apropie de vârsta la care încep să se îndoiască de existența Moșului.

Eroul nostru, un băiețel care începe și el să își pună asemenea întrebări, urcă la bordul trenului magic cu destinația Polul Nord, unde copiii din întreaga lume au ocazia să își lase îndoielile deoparte și să vadă cu ochii lor că Moș Crăciun există.

 
 

Odată ajunși acolo, filmul își arată adevăratul farmec, lăsând la o parte clișeele obișnuite pe care le întâlnim în astfel de filme și adăugând o notă de realism poveștii. La Polul Nord, lucrurile nu merg mereu unse ca pe roate: elicopterul care ridică sacul de cadouri dărâmă o steluță din vârful bradului și aproape că omoară un elf, renii moșului nu par la fel de blânzi ca în alte filme cu care ne-am obișnuit, iar Moșul nu e nici el la fel de jovial, ci mai degrabă un profesionist care are un job de făcut.

Cu personaje atât de complexe, e lesne de înțeles de ce The Polar Express nu este doar un film cu Moș Crăciun pentru copii. O astfel de animație de sărbători merită văzută în familie, de către toți cei care încă se mai lasă captivați de magia sărbătorilor. 

 

6. How the Grinch Stole Christmas / Cum a furat Grinch Crăciunul (2000)

Gen – Comedie, Copii, FamiliePotrivit pentru copii de 7 ani+

Povestea clasică imaginată de către Dr. Seuss, How the Grinch Stole Christmas este adusă acum la viață în varianta live action, cu amuzantul Jim Carrey în rolul personajului principal. 

Grinch urăște Crăciunul – și pe bună dreptate, după cum ne spune povestea – așa că planul său măreț este să le strice sărbătorile de iarnă tuturor cutăreilor (locuitorii orășelului Whoville). Și, împreună cu Cindy Lou, aproape că reușește. Asta până când morocănosul personaj – foarte asemănător cu Scrooge, de altfel – descoperă adevăratul sens al sărbătorilor și chiar pune umărul la treabă pentru a-și ajuta vecinii.

 
filme de craciun online

Deși este un film de Crăciun plin de situații și replici comice, How the Grinch Stole Christmas trezește un mix de emoții în fiecare dintre noi și are un mesaj important de transmis. La urma urmei, Crăciunul e mai puțin despre luminițe și cadouri, și mai mult despre bunătate și comunitatea de cutărei din care faci parte. 

7. Elf (2003)

Gen – Comedie

Potrivit pentru copii de 7+ ani

Elf este unul dintre puținele filme de Crăciun noi care are toate datele pentru a deveni un film cu adevărat clasic. Jucat de Will Ferrell, Buddy, un elf mereu vesel într-un New York din ce în ce mai plin de cinism, are un farmec aparte.

Crescut de către spiridușii lui Moș Crăciun, Buddy descoperă într-un final că nu este un elf ca toți ceilalți colegi ai săi, așa că pornește în căutarea familiei sale biologice. Elful este un personaj adorabil, lucru ce devine și mai evident atunci când își găsește tatăl, un tip cam ursuz, ce-i drept. Bineînțeles, contrastul dintre cei doi dă naștere unor situații extraordinar de comice, pe care trebuie să le vezi ca să le crezi.

 
filme de craciun subtitrate in romana

Elf este în prezent unul dintre cele mai bune filme de Crăciun datorită interpretării remarcabile a lui Will Ferrell. Acesta reușește să dea viață unui personaj care ne amintește tuturor cum era să trepidezi de entuziasm în așteptarea sărbătorilor de iarnă.

Pelicula este plină de situații amuzante și este numai bună pentru a fi vizionată în cuplu sau împreună cu întreaga familie, în ziua de Crăciun! 

6. Grounded for Christmas / La sol de Crăciun (2019)

Gen – Comedie, Romantic, Dragoste

Potrivit pentru întreaga familie

Când o furtună puternică amenință orașul Cleveland și anulează toate zborurile, Nina îl invită cu reticență pe colegul ei Brady să petreacă sărbătorile de iarnă acasă la părinții ei. Brady este imediat plăcut de către familia Ninei și începe să participe cu mult haz la toate tradițiile de Crăciun ale acesteia.

 
filme-de-craciun-comedie

Grounded for Christmas este unul dintre acele filme de Crăciun romantice care se văd cel mai bine alături de persoana iubită, în timpul vacanței de iarnă. Mai ales dacă vă dați în vânt după povești de dragoste cu o doză bună de dramatismschimburi ilare de replici și întorsături de situație care să vă emoționeze și să vă apropie și mai mult.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău