Tonio Borg: Produsele moldovenești vor ajunge în toată lumea

  • 21 Iulie 2014 19:28
Tonio Borg: Produsele moldovenești vor ajunge în toată lumea

Odată ajunse pe piața europeană, produsele moldovenești vor ajunge în toată lumea, a declarat astăzi la Chișinău Comisarul european pentru sănătate și protecția consumatorilor, Tonio Borg.

La o întrevedere cu premierul Iurie  Leancă, oficicialii au discutat despre decizia Uniunii Europene de a dubla, din toamna anului curent, cotele de import a unor categorii de fructe și legume moldovenești.
 
Potrivit unui comunicat al Guvernului, oficialii au mai analizat necesitatea creării unui fond de emergență pentru producătorii autohtoni. Comisarul European a menționat că,  perspectiva produselor moldovenești, după aplicarea standardelor europene, va depăși limitele geografice ale Uniunii Europene.  
 
Guvernul a lansat solicitarea cu privire la dublarea cotelor pentru legumele și fructele moldovenești pe piața Uniunii Europene  încă în primăvara anului curent. După eliminarea cotelor pentru vinul moldovenesc, dublarea cotelor pentru fructe și legume, urmează să fie analizate perspectivele de accedere pe piața europeană a mezelurilor moldovenești și a ouălor de găină.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău