Toate persoanele care s-au înscris la Programul de limbă română vor fi admise la cursuri

  • 06 Martie 18:49
Toate persoanele care s-au înscris la Programul de limbă română vor fi admise la cursuri

Ministerul Educației și Cercetării va finanța instruirea pentru toate persoanele care s-au înscris la ediția din anul curent a Programului Național de studiere a limbii române. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, în cadrul unei conferințe de presă, informează MOLDPRES.

Pentru a extinde numărul beneficiarilor de instruire, ministerul de resort urmează să organizeze o achiziție suplimentară de servicii, astfel încât să acopere necesarul de cursuri pentru un număr de peste 12 mii de solicitanți, față de 5000 cât era planificat inițial. 

Programul național de studiere a limbii române este destinat adulților care vor să își perfecționeze cunoștințele sau să înceapă să studieze limba română.

Persoanele care s-au înregistrat urmează să fie contactate pe parcursul lunii martie. Ulterior, se va efectua evaluarea inițială pentru a determina nivelul de cunoaștere a limbii române și, respectiv, se va decide împărțirea lor pe grupe.

Cursurile de limba română sunt gratuite și vor fi organizate atât cu prezență fizică, cât și online, în perioada martie - decembrie curent. Durata unui curs va fi în medie de 120 de ore, în funcție de nivelul de competență lingvistică, comparativ cu cursul din anul trecut care avea 60 de ore.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău