Toate persoanele care intră în Bulgaria vor fi testate pentru COVID-19

  • 25 Ianuarie 2021 14:53
Toate persoanele care intră în Bulgaria vor fi testate pentru COVID-19

Bulgaria va face teste pentru diagnosticarea COVID-19 tuturor persoanelor care sosesc în țară. Scopul este acela de a limita răspândirea unei variante mai contagioase de coronavirus, a anunțat luni ministrul sănătății Kostandin Anghelov, preluat de Digi24.

Autoritățile de sănătate publică bulgare spun că au înregistrat până acum opt cazuri ale noii variante care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Astăzi (luni - n.r.) vom lua măsuri pentru a face teste PCR obligatorii pentru toți călătorii care doresc să intre în țară, inclusiv din Uniunea Europeană, a spus Anghelov la o reuniune a guvernului.

Bulgaria a înregistrat o scădere semnificativă a noilor infecții în ultimele săptămâni și intenționează să relaxeze unele restricții și să redeschidă școlile secundare, centrele comerciale și sălile de sport din 4 februarie.

Printre altele, Bulgaria a primit luni un nou lot de 14.040 de doze din vaccinul Pfizer/BioNTech. Aceasta este a cincea livrare de vaccinuri către Bulgaria și sosește ca o compensație pentru livrarea anterioară incompletă, când au fost trimise 18.500 de doze în loc de 35.000, notează agenția BTA.

Directorul Agenției Bulgare a Medicamentului, Bogdan Kirilov, a declarat jurnaliștilor că alte 83.000 de doze Pfizer/BioNTech sunt așteptate în februarie și 104.000 în martie, dar numărul nu este definitiv. Aproximativ 3.600 de doze din vaccinul Moderna sunt așteptate la sfârșitul acestei săptămâni.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău