Toată lumea din Marea Britanie va avea acces gratuit la două teste anti-Covid pe săptămână

  • 05 Aprilie 2021 10:21
Toată lumea din Marea Britanie va avea acces gratuit la două teste anti-Covid pe săptămână

Toți rezidenții din Anglia vor putea să se testeze împotriva noului coronavirus de două ori pe săptămână în regim de gratuitate, informează DPA luni, potrivit Agerpres.

În perioada următoare, teste rapide anti-COVID-19 vor fi oferite pe scară largă tuturor rezidenților din Anglia care vor să se testeze în centre locale special amenajate, precum și în școli și în sediile unor companii, a anunțat luni guvernul britanic.

Până la această dispoziție, disponibilitatea testelor rapide era limitată și de aceste produse puteau să beneficieze doar persoanele din grupurile deosebit de vulnerabile.

Testarea populației este considerată o măsură absolut necesară pentru a nu periclita succesul campaniei naționale de vaccinare din Marea Britanie, în contextul în care această țară a început să relaxeze restricțiile antiepidemice, a declarat prim-ministrul Boris Johnson.

Companiile care au mai mult de 10 angajați pot să solicite teste rapide pentru salariații lor. De asemenea, testările rapide vor continua în școli.

Rezidenții englezi vor putea să se testeze în centre locale special amenajate sau să comande astfel de teste care le vor fi livrate la domiciliile lor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău