Toamna aduce un nou val de restricții anti-COVID. Țările europene care au înăsprit măsurile pentru a limita răspândirea coronavirusului

  • 12 Septembrie 2020 09:28
Toamna aduce un nou val de restricții anti-COVID. Țările europene care au înăsprit măsurile pentru a limita răspândirea coronavirusului

Portugalia introduce noi reguli anti-COVID. Adunările mai mari de zece persoane sunt interzise și se impun limite de socializare. E interzis și consumul băuturilor alcoolice mai târziu de ora 20.00. În cele mai mari orașe, Lisabona și Porto, vor fi implementate reguli speciale, scrie Reuters, potrivit DIGI24.ro.

Oamenii vor merge în ture la locul de muncă, transportul public va fi limitat, iar restaurantele și cafenelele de lângă școli vor servi doar grupuri de maxim patru oamenil la masă, scrie Mediafax. Portughezii înțeleg riscurile, dar spun că nu pot trăi în panică și vor să își continue viața. Cazurile de COVID din Portuglia au ajuns la un număr record, fiind peste 600 de infectări într-o zi.

„Suntem precauți, purtăm mască, folosim dezinfectant, dar ar trebui să continuăm să ne trăim viețile. Să ne izolăm nu e o soluție, nu e o soluție pentru sănătatea noastră mentală, așa că trebuie să continuăm să trăim, în mod normal”, este de părere o localnică.

Și Austria a ajuns la peste 500 de cazuri pe zi. Măsurile se înăspresc și aici. Masca devine obligatorie în toate spațiile interioare, iar numărul participanților la evenimente e limitat. Cancelarul Austriei spune că nu se așteaptă la o îmbunătățire a situației.

„Ne așteptăm să avem nevoie de aceste măsuri cel puțin pe perioada iernii. Și nu putem promite că nu vom impune și altele. Obiectivul e acela de a preveni carantina”, a declarat Sebastian Kurz, cancelarul Austriei.

Întâlnirile între prieteni sau familii vor fi interzise în Birmingham, al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19, au declarat vineri autoritățile locale, în condițiile în care epidemia ia amploare în toată țara.

Sursa: DIGI24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău