Tiraspolul vrea să privatizeze opt întreprinderi mari ale regiunii

  • 03 Decembrie 2019 15:30
Tiraspolul vrea să privatizeze opt întreprinderi mari ale regiunii

Așa-numitul executiv de la Tiraspol a aprobat programul de privatizate pentru anii 2020-2021, în care a inclus pachetele de "stat" a opt întreprinderi mari. În cazul în care Sovietul Suprem adoptă legea, estimările prin vânzarea acestora constituie aproape 20 milioane de dolari sau 322,5 milioane de ruble transnistrene.

Potrivit agenției INFOTAG, lista include, în special, fabrică de cusut "Odema" din Tiraspol, unde muncesc astăzi 525 de persoane, iar capacitățile de producție funcționează în proporție de 68%. Pentru 100% acțiuni ale companiei cu valoarea contabilă de 68,2 mil. ruble, autoritățile regiunii speră să primească 61,2 mil. ruble. Privatizarea este planificată pentru anul 2020 în cadrul unui proiect individual.

De asemenea, spre vânzare sunt propuse 100% din acțiunile fabricii de conserve din Camenca, ale combinatului de panificație din Râbnița, ale combinatului de panificație din Tighina, ale întreprinderii științifice și de producție "Aparate electrice", 42,99% din acțiunile SA "Elektromaș", 25% din acțiunile uzinei de ciment de la Râbnița și ale fabricii de cusut "Vestra" din Bender.

Totodată, guvernul a pregătit o listă de cinci "întreprinderi de stat unitare" pentru "deetatizarea lor prin transformarea în societăți pe acțiuni de tip deschis". Este vorba despre uzina "Biochim" (Bender), "Pâinea din Bender", "Asociația de producție industrială" (Tiraspol), "Mina Grigoriopol" și "Institutul transnistrean de proiectare".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău