Tiraspolul refuză să lichideze posturile ilegale de „grăniceri”. „Reprezintă o sfidare vădită a prevederilor Acordului moldo-rus din 1992”

  • 07 Martie 2019 16:18
Tiraspolul refuză să lichideze posturile ilegale de „grăniceri”. „Reprezintă o sfidare vădită a prevederilor Acordului moldo-rus din 1992”

La ședința Comisiei Unificate de Control din 7 martie Delegația Chișinăului a readus în atenție problema legată de activitatea necontrolată a structurilor militare de „grăniceri” instituite ilegal de Tiraspol.

„Prezența acestora în Zona de Securitate reprezintă o sfidare vădită a prevederilor Acordului moldo-rus din 21 iulie 1992, prin care părțile s-au obligat să retragă toate formațiunile militare ce nu fac parte din Forțele Mixte de Pacificare”, declară reprezentanții Comisiei. 

Astfel, propunerea Chișinăului de a pune în agenda ședinței această problemă și de a obliga partea transnistreană să elimine posturile „grănicerești” a fost respinsă de reprezentanții Tiraspolului. În consecință, a fost luată decizia de a discuta despre acest subiect pe platforma întrevederilor la nivel de copreședinți ai Comisiei cu participarea a câte unui reprezentant din partea Misiunii OSCE și Ucrainei.

Următoarea reuniune a Comisiei Unificate de Control va avea loc la 14 martie 2019 în orașul Tighina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:5,14 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău