Tiraspolul nu-și îndeplinește angajamentele în privința școlilor românești. Chișinăul solicită anularea ,,sistemului de notificare” pentru elevi, părinții acestora și profesori

  • 15 Octombrie 2018 15:25
Tiraspolul nu-și îndeplinește angajamentele în privința școlilor românești. Chișinăul solicită anularea ,,sistemului de notificare” pentru elevi, părinții acestora și profesori

După discuția cu directorii școlilor românești din stânga Nistrului și comparararea cu informațiile deținute, reprezentanții Chișinăului susțin că unele dintre angajamentele asumate nu sunt realizate de către Tiraspol, se arată într-un comunicat al Biroului politici de reintegrare.

Astfel, este vorba despre cerințele autorităților de la Chișinău privind revizuirea tarifelor pentru apă, canalizare și energie termică, la nivelul similar tarifelor altor școli din regiune. Despre aceasta s-a discutat, astăzi, la Tiraspol unde a avut loc reuniunea grupurilor de lucru pentru educație. 

„La inițiativa Chișinăului, un subiect important a fost abordarea problemei liberei circulații a elevilor, părinților acestora și a profesorilor, fără notificare prealabilă. Potrivit inițiativei sus-citate, cei 1.500 elevi din școlile cu predare în limba română trebuie să circule liber, să fie excluși din contextul politic și să fie preocupați de educație, fără aplicarea în privința acestora a sistemului de notificare” se arată în comunicatul Biroului. 

Chișinăul a reiterat această poziție în fața reprezentanților Tiraspolului și a insistat asupra faptului că soluționarea acestei probleme se tergiversează. Aurtoritățile au mai subliniat și problema privind cererile și petițiile parvenite de la părinții elevilor și profesorilor școlilor cu predare cu grafie latină „pentru a interveni în diferite situații ce țin de transportarea bunurilor și literaturii, precum și abordarea anumitor incidente”.

Menționăm că Chișinăul a propus și revizuirea stadiului de implementare a Deciziei protocolare cu privire la funcționarea școlilor cu predare cu grafie latină, semnat la finele anului 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău