Tiraspolul nu vrea să participe la runda de negocieri planificată pentru 17-18 iulie la Viena

  • 02 Iulie 2014 11:33
Tiraspolul nu vrea să participe la runda de negocieri planificată pentru 17-18 iulie la Viena

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Ambasadorul Radojko Bogojević nu a reușit să convingă Tiraspolul să participe la runda de negocieri planificată pentru 17-18 iulie la Viena.

Reprezentantul OSCE, aflat în vizită la Chișinău, a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă comună cu viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, că următoarea rundă va avea loc la 11-12 septembrie. Totodată, s-a convenit ca încă o rundă de negocieri, în formatul 5+2, să aibă loc pe 23-24 octombrie.

Radojko Bogojević și-a exprimat, totodată, speranța ca situația școlilor românești din regiunea transnistreană să fie clarificată până în septembrie, astfel încât procesul didactic să nu fie perturbat.  Eugen Carpov a subliniat că în prezent este elaborat un regulament privind statutul acestor instituții, astfel încât în viitor să nu mai apară presiuni asupra lor.

În ceea ce privește aplicarea Acordului de Liber Schimb în regiunea transnistreană, ambii oficiali au remarcat că autoritățile de la Tiraspol nu ar trebui să se autoizoleze.

De asemenea, s-a discutat problema fermierilor din regiunea Dubăsari, dar și a șanțului săpat de administrația de la Tiraspol în zona de securitate, lângă localitățile Doroțcaia și Pohrebea, acțiune calificată de Chișinău drept neprietenoasă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău