Tiraspolul anunță că va organiza „repatrierea” în regiune a cetățenilor R.Moldova. Reacția Chișinăului

  • 26 Mai 2020 16:18
Tiraspolul anunță că va organiza „repatrierea” în regiune a cetățenilor R.Moldova. Reacția Chișinăului

Autoritățile de la Chișinău au venit cu o reacție, după ce regimul separatist de la Tiraspol și-a exprimat intenția de a organiza „repatrierea” în regiune a cetățenilor și persoanelor cu domiciliu sau reședință în R. Moldova, care se află pe timp de pandemie peste hotare.

Astfel, Biroul Politici de Reintegrare informează cetățenii Republicii Moldova cu domiciliul în stânga Nistrului că autoritățile publice legale ale Republicii Moldova sunt singurele în drept să negocieze cu autoritățile statelor străine organizarea transportului internațional de pasageri.

În cazul în care cetățenii intenționează să revină în Republica Moldova, este recomandat să fie consultate Alertele de călătorie pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și contactarea misiunii diplomatice sau oficiului consular al Republicii Moldova din țara de reședință, sau a celei mai apropiate misiuni diplomatice a țării noastre, pentru precizarea informației privind punctele de trecere a frontierei accesibile pentru intrare/ieșire/tranzitare. Lista misiunilor diplomatice cu datele de contact ale acestora poate fi consultată AICI

Biroul Politici de Reintegrare atenționează cetățenii să nu se lase induși în eroare și să se informeze doar din surse oficiale ale Republicii Moldova (misiunile diplomatice acreditate ale Republicii Moldova peste hotare, precum și alte instituții de stat), atunci când apare necesitatea de repatriere în regiune.

Biroul Politici de Reintegrare rămâne deschis pentru cooperare și va depune eforturile necesare pentru a acorda asistență cetățenilor Republicii Moldova cu domiciliu în regiunea transnistreană care vor să revină în țară.

Reamintim că deciziile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică sunt obligatorii.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău