Tinerii din Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma DA au organizat un flash-mob în fața Guvernului

  • 12 Aprilie 2018 16:21
Tinerii din Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma DA au organizat un flash-mob în fața Guvernului

Tinerii din Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma DA au organizat un flash-mob în fața Guvernului, solicitând Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să asigure instituțiile de învățământ cu produse de igienă.

Ei cer efectuarea unei analize a situației actuale din școli referitoare la condițiile sanitare pe care le oferă elevilor și pedagogilor și elaborarea unui regulament privind standardele de igienă în instituțiile de învățământ.

Ei au făcut trimitere la datele Centrului Național de Sănătate Publică, potrivit cărora una din zece instituții școlare și preșcolare nu corespunde condițiilor sanitare minime, precum și la un studiu UNICEF ce arată în o bună parte a școlilor din Republica Moldova nu au chiuvete în toalete și în cantine.

Tinerii au amintit și de un sondaj on-line efectuat de o comunitate de elevi, numită Platforma Copiilor, în rândul colegilor lor din toată țara, ce arată că 70 la sută dintre respondenți nu au săpun în școală pentru a se spăla pe mâini, iar 60 la sută – sunt nevoiți să utilizeze toaletele din curtea școlii.

Asigurarea condițiilor sanitare este o condiție obligatorie pentru a permite activitatea unei școli, dar acest lucru nu poate fi verificat decât la începutul anului școlar, a explicat secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Cutasevici, la prezentarea studiului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău