Tinerii care au împlinit 18 ani ar putea deveni ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat (bizlaw.md)

  • 08 Mai 2020 13:20
Tinerii care au împlinit 18 ani ar putea deveni ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat (bizlaw.md)

Parlamentul urmează să modifice Legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat. Comisia juridică, numiri și imunități a avizat un proiect de modificare a legislației, scrie bizlaw.md

Legea va defini expres categoria demnitarilor Republicii Moldova care vor beneficia de protecție de stat. Este vorba de Președintele Republicii Moldova, Președintele Parlamentului, Prim-ministrul, ex-Președintele Republicii Moldova pe o perioadă de patru ani, ex-Președintele Parlamentului și ex-Prim-ministrul pe o perioadă de un an, în cazul în care ex-demnitarii au deținut funcțiile respective cel puțin un an de zile.

Legislația va fi completată la capitolul referitor la drepturile SPPS. Instituția va putea să solicite autorizarea introducerii armelor și munițiilor de către personalul serviciilor omoloage de peste hotare, care asigură securitatea demnitarilor străini aflați în vizită în țara noastră; să autorizeze utilizarea spațiului aerian de către aeronavele fără pilot, care execută zboruri de aerofotografiere și filmare la sediile de lucru, reședințele, precum și la locațiile unde se desfășoară misiuni de protecție; să intervină pentru prevenirea și contracararea acțiunilor de natură să pună în pericol viața, integritatea fizică, sănătatea și libertatea de acțiune ale persoanelor beneficiare de protecție de stat; să întreprindă măsuri pentru asigurarea asistenței medicale, profilactice și terapeutice a persoanelor beneficiare de protecție de stat.

Mai multe detalii pe bizlaw.md 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău