Tinerii au făcut cozi la Consulatul României din Chișinău

  • 27 Iunie 2013 16:02
Tinerii au făcut cozi la Consulatul României din Chișinău

Sute de tineri din Republica Moldova care doresc să-și continue studiile în România s-au așezat de aseară la coadă în fața Consulatului României din Chișinău, deși pot depune actele abia începând de miercuri, de la ora 16.

 

Absolvenții spun că optează pentru o facultate în România pentru a putea să se angajeze ulterior în țările Uniunii Europene.

Până la orele amiezii, în listele întocmite încă de ieri de tinerii dornici să studieze în România erau trecute aproximativ 800 de nume. Pentru că dosarele pot fi depuse abia de la ora 16, aceștia așteptau așezați pe iarbă sau pe caldarâm în fața Consulatului României de pe strada Grigore Ureche.

Unul dintre părinții tinerilor speră că o diplomă universitară obținută în România o va ajuta pe fiica sa să obțină un post de muncă bine plătit în Uniunea Europeană.

Tinerii spun că își doresc studii în universitățile și liceele de peste Prut, pentru a avea perspective mai bune pe viitor.

Admiterea în pentru România a început în urmă cu 2 zile la Cahul și continuă de astăzi la Chișinău, urmând ca între 29 iulie  - 1 august, Comisia Mixtă de primire a dosarelor să se deplaseze la Bălți.

Guvernul României oferă anul acesta, ca și anul trecut, 5 mii de locuri la studii pentru cetățenii din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău