Tinerii armeni în uniformă militară s-au alăturat protestatarilor din Erevan, formând un scut uman în fața studenților

  • 23 Aprilie 2018 13:50
Tinerii armeni în uniformă militară s-au alăturat protestatarilor din Erevan, formând un scut uman în fața studenților

Tineri armeni purtând uniformă militară s-au alăturat protestelor din centrul Erevanului, presa locală scriind că printre aceștia se numără inclusiv participanți la conflictul armat care a avut loc în aprilie 2016 în Nagorno Karabah, mulți dintre ei fiind militari pe bază de contract.

Potrivit presei locale, aceștia au făcut scut în fața studenților care protestează în centrul Erevanului, pentru a-i apăra de intervenția forțelor de ordine. Unul dintre acești tineri a anunțat că foștii militari au convenit ca, la manifestațiile de stradă din Erevan, să se poziționeze în prima linie, pentru a proteja protestatarii pașnici.

Armenii continuă să protesteze față de desemnarea fostului președinte Serj Sargsyan (2008-2018) pentru funcția de premier al Armeniei. Luni dimineață, în a 11-a zi de proteste, studenții de la cele mai importante universități din Armenia au anunțat că intră în grevă și s-au alăturat demonstrațiilor de stradă, manifestând pe principalele bulaverde ale Erevanului.

Protestele față de alegerea fostului președinte Serj Sargsyan în funcția de premier al Armeniei au început pe 13 aprilie.

Opoziția îl acuză pe Sargsyan de guvernare ineficientă și de deteriorarea situației economice din Armenia. Pe 16 aprilie, protestatarii au încercat să ia cu asalt clădirea parlamentului, însă au intervenit forțele de ordine, câteva persoane fiind rănite ca urmare a confruntărilor dintre cele două tabere.

A doua zi, pe 17 aprilie, protestatarii au anunțat începutul unei „revoluții de catifea" în Armenia. Liderul protestatarilor, opozantul Nikol Pashinyan, care a avut, duminică, o întâlnire cu Serj Sargsyan, a propus ca acesta din urmă să demisioneze, pe fondul unei schimbări constituționale care îi oferă mai multă putere în funcția de premier. După întâlnirea cu premierul Sargsyan, opozantul Pashinyan a fost reținut de poliție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău