Timpul | Cetățeanul Dodon trebuie tras la răspundere pentru trădare de Patrie (Revista presei)

  • 25 August 2017 09:47
Timpul | Cetățeanul Dodon trebuie tras la răspundere pentru trădare de Patrie (Revista presei)

Revista presei din 25 august

Timpul atenționează PG ȘI SIS! Cetățeanul Dodon trebuie tras la răspundere pentru trădare de Patrie. Jurnalistul Pavel Păduraru scrie că Igor Dodon a avut șansa de a se reabilita, dar a devenit complice al separatiștilor și promovează lozincile ucigașilor și a uzurpatorilor de putere. Referindu-se la vizita efectuată de Igor Dodon la Comrat, care a scos la iveală - de data aceasta cu precizie absolută - toate cărțile din buzunarele acestui om, autorul subliniază că pentru prima dată în istorie un președinte al R. Moldova a salutat în mod public uzurparea puterii în stat, separatismul și crimele împotriva populației statului pe care-l conduce. Timpul atenționează că  Procuratura și SIS trebuie să ia măsuri drastice în privința sa.

„După recunoașterea anexării Crimeii de către Rusia, după intenția de a decora cu distincții de stat pe cei care ne-au omorât conaționalii în războiul de pe Nistru, obstrucționarea sărbătorilor dedicate Zilei Independenței prin organizarea unor acțiuni propagandistice neoimperiale, în Piața Marii Adunări Naționale (acolo unde a fost proclamată independența acestei țări), este un nou scuipat în fața acestui popor - un scuipat deschis, cu iz de boiarîșnik, în toți cei care au luptat pentru independența acestui stat”, scrie în Timpul profesrorul Grigore Morărescu. Autorul amintește tezele fundamentale ale sistemului valoric ce stau la baza statului R. Moldova, cuprinse în Declarația de Independență, care sunt fundamentul țării noastre și nu Smugleanka-maldavanka”.

În același context, portalul MoldNova.eu amintește că „cel care nu mai poate ieși de sub ghiara „romîno-fascistă”, deși se bucură că cineva l-a eliberat de vreo 70 de ani, alături de restul deputaților socialiști care gândesc la fel, sunt plătiți din bani publici. Sunt plătiți gras, primesc adaosuri la salarii, indemnizații, bani pentru concedii, bani pentru deplasări, diurne ... Iar aproape 50% din alegători știu și rabdă toate aceste lucruri”.

Dodon se pare ca aiureste totalmente, scrie Vitalie Vovc pe Deschide.md. Dodon a participat la sărbătoarea „independentei” Gagauziei. La aceasta ceremonie el li l-a promis pe Leps si a mai declarat ca Rusia si Turcia ar fi cei mai buni prieteni ai Moldovei. Numai ca statisticile arata cu încăpățânare exact contrariul. Indignat împotriva cererii guvernului de a discuta la ONU retragerea armatei ruse din Transnistria, Dodon a menționat „pacificatorii” ceea ce nu-i una si aceeasi cu armata. Dar ce contează? Arta manipularii presupune si asemenea „erori”. Dodon serbează cu fast „eliberarea” noastră din 1944. În afara de concert, Dodon a participat la o pseudo conferința (in chiar ziua în care a fost semnat pactul de prietenie Stalin-Hitler). În afară de absurditatea faptului, eu priveam la mutrele alea pline de sine și încercam sa ghicesc cam de câte ori le e mai mare pensia decât acea a bunicii noastre „eliberate” de 95 de ani care primește lunar 1050 de lei”, scrie autorul.

Președintele Igor Dodon nu-și va duce mandatul până la capăt, a declarat fostul premier Ion Sturza la TVC 21, transmite IPN. El vede deja semnale foarte fin transmise în spațiul public. „Un impeachment în Parlament, o decizie de confirmare a Curții Constituționale și, eventual, chiar și anihilarea lui ca în stilul Vlad Filat”, spune Ion Sturza.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău