Timpul a expirat (Ziarul Național)

  • 20 Martie 2014 09:22
Timpul a expirat (Ziarul Național)

REVISTA PRESEI DIN 20 MARTIE

Timpul a expirat, atenționează comentatorul Victor Ciobanu în Ziarul Național. Rusia a consfințit anexarea Crimeei, următorul ar putea fi Tiraspolul. Situația din Ucraina ne afectează direct - și economic, și politic. În aceste condiții, nu ne putem permite să stăm luni de zile fără un ministru al Apărării. Acesta trebuie numit urgent. Iată că și fotoliul lui Drăguțanu a început să se clatine. Intrăm în perioada provocărilor și instabilității. În aceste condiții, clasa politică trebuie să se responsabilizeze sau să plece. Autorul se întreabă dacă suntem capabili să rezistăm ca țară, toți împreună, noilor provocări? Sau suntem un stat falit și atunci trebuie doar să așteptăm ca cineva să ne anexeze. Indiferent din care parte…

„România cere calendar ferm și imediat pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, titrează și Evenimentul Zilei, referindu-se la declarația președintelui român de miercuri, 19 martie. În aceeași publicație Valentin Buda scrie despre „Mintea europeanului cea de pe urmă”.

„Soluția pentru garantarea securității Republicii Moldova este accelerarea integrării în UE“, scrie Adevărul. Președintele României Traian Băsescu a declarat, ieri, la Iași, după întrevederea cu Nicolae Timofti, că va cere Consiliului European, care se întrunește astăzi, să ofere o perspectivă clară de integrare europeană pentru țara noastră.

Recensământul, amânat din cauza lipsei de bani, titrează Adevărul. Cotidianul notează că astăzi deputații ar urma să decidă perioada în care va avea loc recensământul. Până atunci, reprezentanții Biroului Național de Statistică fac ultimele pregătiri și așteaptă transferurile de la partenerii externi. Vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici, i-a îndemnat pe specialiștii Biroului Național de Statistică să fie corecți. Nu putem să dezvoltăm politicile statului pe următorii ani, bazându-ne pe cifrele din 2004, care nu reflectă realitatea, a declarat Liliana Palihovici.

Adevărul publică un subiect despre condiția femeilor victime ale soților agresori. Pe lângă bătăile și umilințele de-acasă, multe dintre femeile ajunse pradă furiei soților trebuie să lupte și cu justiția oarbă, care, în loc să le apere, le ignoră. Unele sunt chiar învinuite că și-ar fi abuzat bărbații și umblă ani în șir prin instanțe pentru a-și demonstra nevinovăția. Fiecare a șasea femeie de la oraș și fiecare a șaptea de la sat a fost cel puțin o dată în viață supusă violenței în familie, arată un studiu național.

Ziarul de Gardă publică o investigație despre rolul lui Ghenadie Cosovan în operațiunea de corupere a deputaților și casa în care locuiește fiica președintelui judecătoriei Strășeni, dosarele penale ale familiei acestuia și ce face mașina de serviciu a instanței în timpul orelor de lucru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău