TikTok va fi partener al concursului Eurovision și în 2023

  • 24 Martie 2023 14:48
TikTok va fi partener al concursului Eurovision și în 2023

TikTok va fi partenerul oficial al concursului Eurovision și în 2023, pentru al doilea an consecutiv, informează vineri, 24 martie, AGERPRES.

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (European Broadcasting Union - EBU) a selectat platforma acestei rețele de socializare pentru a transmite în livestreaming competiția muzicală, cât și pentru a difuza conținuturi în exclusivitate despre anumite interpretări și conținuturi filmate în culisele evenimentului.

Anunțul intervine în contextul în care Parlamentul britanic a anunțat joi că va bloca această aplicație chineză pe dispozitivele și rețelele sale de internet din cauza unor îngrijorări privind securitatea cibernetică.

Martin Osterdahl, coordonatorul executiv al EBU pentru Eurovision, a declarat: "Milioane de noi fani ai concursului Eurovision au descoperit evenimentul pe TikTok anul trecut și noi știm că alte câteva milioane de fani vor fi încântați de evenimentul deosebit de special din acest an, care va avea loc la Liverpool".

"Atât concursul Eurovision, cât și TikTok furnizează o platformă internațională pentru descoperirea muzicii și a artiștilor noi, iar noi așteptăm cu nerăbdare să colaborăm pentru a crea și mai multe hituri în 2023", a adăugat el.

TikTok a încheiat un parteneriat și cu Visit Liverpool după ce, din cauza invaziei ruse, orașul englez Liverpool a fost ales pentru a găzdui competiția din 2023 în numele țării câștigătoare de anul trecut, Ucraina.

Această rețea de socializare pentru telefoane mobile va promova situri emblematice din oraș și va difuza evenimentele organizate în Eurovision Village - zona oficială dedicată fanilor - pe 12 mai, începând de la ora locală 18:30.

Un star de pe TikTok, britanicul Sam Ryder, în vârstă de 33 de ani, a terminat pe locul al doilea concursul din 2022, câștigat de grupul ucrainean Kalush Orchestra.

Platforma TikTok este deținută de compania online chineză ByteDance, care susține că nu transmite autorităților din China datele personale ale utilizatorilor, deși legislația chineză aferentă serviciilor de informații obligă firmele să ajute Partidul Comunist atunci când acesta formulează o cerere în acest sens.

După ce Guvernul britanic a anunțat la începutul acestei săptămâni că va interzice TikTok pe dispozitivele sale oficiale, Camera Lorzilor și Camera Comunelor au anunțat la rândul lor o interdicție similară la nivelul întregului Palat Westminster.

Reprezentanții TikTok au spus că această decizie este "greșită și bazată pe idei fundamental preconcepute" despre compania chineză. Ei s-au declarat totodată "dezamăgiți" că nu li s-a oferit "posibilitatea de a răspunde îngrijorărilor, de a fi judecați doar pe baza faptelor și de a fi tratați în mod egal față de concurenții" lor.

Un purtător de cuvânt al BBC, care organizează concursul Eurovision 2023 în calitate de post TV național, a spus: "BBC tratează cu foarte mare seriozitate subiectul siguranței și securității sistemelor noastre, al datelor personale și al oamenilor. Examinăm în mod constant activitatea noastră pe platforme terțe - inclusiv pe TikTok - și vom continua să facem acest lucru".

BBC permite angajaților săi să utilizeze aplicația TikTok pe dispozitivele de serviciu în scopuri editoriale și de marketing.

Radioteleviziunea națională britanică a anunțat că va continua să folosească TikTok pentru a-și promova conținuturile, inclusiv prin funcțiile "news stories", însă va analiza cu regularitate evoluția situației.

TikTok va transmite în livestream cele două semifinale ale concursului Eurovision - pe 9 mai, respectiv pe 11 mai -, precum și marea finală a competiției, programată să se desfășoare pe 13 mai. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău