TikTok, un risc major de securitate: Încă o țară din Europa vine cu un avertisment important

  • 09 Martie 2023 19:25
TikTok, un risc major de securitate: Încă o țară din Europa vine cu un avertisment important

Încă o țară europeană trage semnale de alarmă cu privire la TikTok și la riscul major de securitate la care sunt expuși utilizatorii acestei rețele de socializare, scrie Playtech.ro.

Mai exact, biroul național pentru securitate cibernetică și securitatea informației (NUKIB) din Republica Cehă a declarat recent că rețeaua de socializare chineză TikTok ar prezenta riscuri destul de mari în ceea ce privește securitatea.

Conform declarațiilor instituției menționate anterior, TikTok ar putea cauza risc informatic, mai ales dacă aplicația în cauză este instalată pe „device-uri care au acces la infrastructuri de informații și de comunicații critice”.

„Biroul este preocupat de o amenințare potențială de securitate care decurge din utilizarea TikTok, din cauza cantității de date ale utilizatorului colectate de aplicație și de modul de tratare a acestor date”, au declarat reprezentanții NUKIB.

Ei au mai spus, de asemenea, că se simt extrem de îngrijorați din cauza faptului că „ByteDance, dezvoltatorul și administratorul TikTok, se află sub jurisdicția Republicii Populare Chineze”, a informat Agerpres.

Până în momentul de față, guvernul din Republica Cehă nu a interzis TikTok pe device-urile folosite de funcționari și instituțiile țării, dar această hotărâre s-ar putea, totuși, să ajungă să fie adoptată.

Nu același lucru se poate spune despre țări ca Danemarca sau Canada, unde decizia a intrat deja în vigoare.

Parlamentul European sau Comisia Europeană nu face excepție, de vreme ce funcționarii celor două insituții europene nu mai au voie să folosească TikTok pe telefoanele sau tabletele pentru muncă, din motive cât se poate de evidente.

În Statele Unite ale Americii, un proiect de lege ar putea duce decizii similare, după cum relatam în acest articol.

Într-un raport publicat în anul 2022, serviciul ceh de informații (BIS) a spus că Republica Populară Chineză ar reprezenta un risc major cibernetic pentru cehi, ceea ce a dus, inevitabil, la îngrijorările în fapt.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău