Țigările, alcoolul și carburanții s-ar putea scumpi din 2018

  • 04 Octombrie 2017 15:51
Țigările, alcoolul și carburanții s-ar putea scumpi din 2018

Țigările, alcoolul, carburanții, bijuteriile se vor scumpi și la anul, autoritățile intenționând să majoreze în continuare accizele pentru aceste produse. Va fi majorat impozitul pentru cetățenii care livrează produse agricole agenților economici, de asemenea, va fi extins și impozitul pe avere pentru automobile de lux. Aceste majorări sunt prevăzute în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor, aprobat astăzi de Guvern.  

Acciza la țigările cu filtru va fi majorată cu 50 de lei pentru o mie de bucăți, iar la cele fără filtru - va crește de trei ori. Și accizele la carburanți vor crește. 

Proiectul politicii bugetar fiscale mai prevede majorarea impozitului de la 3 la 5% pentru persoanele fizice care vor livra anumite categorii de produse agricole agenților economici. 

În același timp, de la 1 ianuarie 2018, posesorii de automobile mai scumpe de 1,5 milioane de lei vor fi impozitați. Vor fi impozitate și imobilele mai scumpe de 1,5 milioane de lei, indiferent de suprafață, în prezent fiind impozitate doar locuințele  scumpe mai mari de 120 de metri pătrați.

Principalele amendamente de ordin vamal se referă la anularea facilităților fiscale și vamale pentru magazinele ce activează în regim duty-free, măsură ce va fi aplicată începând cu 1 iulie 2018. Deținătorii de licență în domeniu, valabilă la data intrării în vigoare a legii, urmează să-și continue activitatea până la expirarea acesteia. 

Se propune și majorarea scutirii personale la achitarea impozitului pe venit de către persoanele fizice de la 10.620 de lei la 11.280. De asemenea, începând cu anul viitor, cota de impozitare de 7% va fi aplicată persoanelor care obțin venituri de până la 33 de mii de lei, în prezent această sumă fiind de 31.140 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău