Țigara electronică a devenit un real pericol pentru sănătate, avertizează OMS

  • 31 Iulie 2019 18:30
Țigara electronică a devenit un real pericol pentru sănătate, avertizează OMS

Moda țigărilor electronice a devenit un real pericol pentru sănătatea publică, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Țigara electronică funcționează cu un sistem electronic care simulează țigările tradiționale, scopul principal al fabricării lor fiind să îi ajute pe fumători să renunțe la acest obicei. Cu toate acestea, OMS a avertizat că țigările electronice sunt vătămătoare pentru sănănătate, conținând lichide care creează dependență, cu doze mari de nicotină și alte substanțe toxice.

Mai multe studii au concluzionat că majoritatea utilizatorilot folosesc în același timp țigările electronice și pe cele tradiționale. OMS a avertizat că țigările electronice au deschis tinerilor o nouă ușă spre dependență. Potrivit cifrelor, în lume sunt 1,1 miliarde de fumători convenționali și 367 de milioane de fumători de țigări electronice.

În Spania, de exemplu, sunt peste o jumătate de milion de fumători de țăgări electronice, potrivit Uniunii întreprinzătorilor și promovatorilor țigării electronice (UPEV). Din 2014, când a fost aprobată utilizarea țigării electronice prin directiva Uniunii Europene, în fiecare an crește cu 25% numărul fumătorilor de țingări electronice din Spania.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău