Thomas Jefferson Byrd, unul dintre actorii preferați ai regizorului Spike Lee, împușcat mortal în Atlanta

  • 06 Octombrie 2020 10:16
Thomas Jefferson Byrd, unul dintre actorii preferați ai regizorului Spike Lee, împușcat mortal în Atlanta

Actorul afro-american Thomas Jefferson Byrd, care a jucat în mai multe filme ale regizorului Spike Lee, a fost împușcat mortal weekendul trecut în orașul Atlanta, informează AFP, preluat de Agerpres.

Artistul american, în vârstă de 70 de ani, a fost descoperit decedat sâmbătă în partea de sud-vest a orașului Atlanta, iar cadavrul său prezenta mai multe răni în spate provocate de gloanțe, a precizat luni un purtător de cuvânt al Poliției locale. Medicii care s-au deplasat la fața locului au constatat decesul artistului.

O anchetă este în curs de desfășurare, însă Poliția nu a operat deocamdată nicio arestare.

Actor cu o mare experiență teatrală, Thomas Jefferson Byrd s-a remarcat destul de târziu în cinematografie, la 45 de ani, după ce regizorul Spike Lee i-a oferit un rol secundar în filmul său "Clockers".

Grație rolurilor din "Clockers" și "Get on the Bus", artistul afro-american și-a impus stilul interpretativ și fizicul său atipic în universul cinematografic al lui Spike Lee, înainte de a fi solicitat să joace și în filmele altor regizori.

A continuat însă să joace în mai multe proiecte ale regizorului new-yorkez, cel mai recent în serialul "She's Gotta Have It" (2017-2019) și în filmul "Chi-Raq" (2015).

"Tom este prietenul meu. Sunt foarte trist", a scris Spike Lee duminică, pe Instagram, anunțând decesul actorului.

"Byrd era curajos, amuzant, creativ, liniștit, expresiv și era o bucurie să îl avem printre noi", a scris pe Twitter actorul american Wendell Pierce, care a jucat alături de Thomas Jefferson Byrd în "Get on the Bus".

"Am adorat să lucrez alături de tine, Byrd. Ce actor excelent erai! Îmi pare rău că viața ta s-a terminat astfel", a postat pe Twitter și actrița Viola Davis, premiată cu Oscar. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău