Thereza May afirmă că acordul privind Brexit este "fantastic" pentru Irlanda de Nord

  • 20 Noiembrie 2018 14:31
Thereza May afirmă că acordul privind Brexit este

Premierul britanic Theresa May a insistat marți asupra faptului că acordul pe care l-a încheiat cu UE privind Brexit este "fantastic" pentru Irlanda de Nord, în pofida opoziției puternice din partea Partidului Democratic Unionist (DUP) din acest teritoriu, informează dpa, citat de Agerpres.

"Proiectul de acord dat publicității săptămâna trecută protejează locurile de muncă și businessul, ne oferă siguranță și menține integritatea Uniunii noastre, respectând totodată rezultatul referendumului din 2016 asupra Brexit", a scris May în The Belfast Telegraph, principalul cotidian din Irlanda de Nord.

Acordul asupra Brexit "pune Irlanda de Nord într-o poziție fantastică în ceea ce privește viitorul", a adăugat ea.

Articolul Theresei May vine după ce zece parlamentari din partea DUP au refuzat să susțină luni seara guvernul minoritar conservator condus de aceasta în câteva voturi nu foarte importante în parlament. DUP, care sprijină guvernul conservator susținându-l în voturile-cheie, a acuzat-o pe May că a încălcat "una dintre înțelegerile fundamentale" dintre cele două părți.

Purtătorul de cuvânt al DUP, Sammy Wilson, a declarat că Theresa May a încălcat promisiunea de a negocia un acord pentru întregul Regat Unit și de a evita orice tratament diferit pentru Irlanda de Nord. "DUP a vrut să-i trimită un mesaj politic guvernului, acela că... trebuie să-ți respecți partea dintr-o înțelegere, în caz contrar noi nu ne vom simți obligați să ne respectăm partea noastră", a declarat Wilson pentru BBC. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău