Theresa May anunță că va pleda pentru înăsprirea sancțiunilor la adresa Rusiei la apropiatul summit UE

  • 13 Iunie 2018 20:46
Theresa May anunță că va pleda pentru înăsprirea sancțiunilor la adresa Rusiei la apropiatul summit UE

Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat miercuri că se va pronunța pentru înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei la viitorul summit al liderilor din UE, preconizat pentru această lună la Bruxelles, informează Reuters.

''Voi face presiuni pentru a ne asigura că menținem sancțiunile împotriva Rusiei'', a declarat May într-un discurs în parlament. ''Într-adevăr, cred că există unele domenii unde ar trebui să înăsprim acest regim de sancțiuni'', a adăugat șefa executivului britanic.

Relațiile dintre Londra și Moscova au atins în martie cel mai scăzut nivel după încheierea Războiului Rece, după otrăvirea unui fost spion rus, Serghei Skripal, și a fiicei sale la Salisbury (sudul Angliei) în luna martie cu un agent neurotoxic, act pentru care Londra acuză Moscova.

Cazul otrăvirii celor doi Skriapl a provocat o gravă criză diplomatică între Londra, sprijinită de aliații săi occidentali, și Moscova, care neagă cu fermitate orice implicare.

Serghei Skripal (66 de ani), fost colonel GRU (Serviciul de informații al armatei ruse), care a divulgat secrete de stat ale Rusiei în favoarea Marii Britanii, și fiica sa Iulia (33 de ani) s-au aflat timp de mai multe săptămâni la terapie intensivă, după ce au fost găsiți în stare de inconștiență pe o bancă, la 4 martie.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău