Theresa May a demisionaat oficial din funcția de președinte al Partidul Conservator. S-a dat start cursei pentru succesiune

  • 07 Iunie 2019 19:18
Theresa May a demisionaat oficial din funcția de președinte al Partidul Conservator. S-a dat start cursei pentru succesiune

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a anunțat oficial Partidul Conservator că demisionează din funcția de președinte al formațiunii, dând startul cursei pentru succesiune, în urma căreia va fi stabilit noul șef al executivului țării, relatează Reuters.

Demisia sa survine ca urmare a eșecului de a convinge Camera Comunelor să accepte acordul privind Brexitul pe care l-a convenit cu Bruxelles-ul, ceea ce a condus la amânarea retragerii Regatului Unit din UE până pe 31 octombrie.

Theresa May va rămâne prim-ministru și președinte interimar al partidului până când parlamentarii și membrii Partidului Conservator vor alege un nou lider, după un proces care ar urma să dureze mai multe săptămâni. Demisia ei nu presupune declanșarea unor alegeri legislative anticipate. Viitorul premier și lider al Partidului Conservator britanic va fi ales prin vot de membrii acestei formațiuni.

Până în prezent 11 politicieni conservatori au anunțat că intră în cursa pentru succesiune la conducerea Partidului Conservator și a guvernului, o competiție care poate aduce în fruntea guvernului un șef de guvern care să dorească o ruptură mai clară de Uniunea Europeană, transmite Agerpres.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău