The Washington Post: Iranul este pregătit să transfere Rusiei nu doar drone, ci și rachete sol-sol cu rază scurtă de acțiune

  • 16 Octombrie 2022 17:22
The Washington Post: Iranul este pregătit să transfere Rusiei nu doar drone, ci și rachete sol-sol cu rază scurtă de acțiune

Iranul este pregătit să transfere Rusiei nu doar drone, ci și rachete sol-sol pentru războiul din Ucraina, relatează The Washington Post, citând oficiali americani și aliați din domeniul securității, potrivit The Guardian.

Pe 18 septembrie, Teheranul a trimis oficiali în Rusia pentru a finaliza acorduri pentru livrări suplimentare de arme, potrivit publicației. Serviciile secrete americane susțin că Iranul pregătește primul lot de Fateh-110 și Zolfaghar, rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, capabile să lovească ținte la o distanță de 300 și 700 de kilometri, scrie G4Media.

Surse pentru The Washington Post au precizat că Iranul pregătește, de asemenea, noi livrări de drone către Rusia, în special zeci de drone Mohajer-6 și Shahed-136. În plus, instructori iranieni au vizitat teritoriile ocupate de Rusia în Ucraina pentru a-i învăța pe soldații ruși cum să folosească dronele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău