The Telegraph | Fostul principe Nicolae se va muta înapoi în România. Ce spune nepotul Regelui Mihai despre mătușa sa, Custodele Coroanei

  • 28 Ianuarie 2018 13:19
The Telegraph | Fostul principe Nicolae se va muta înapoi în România. Ce spune nepotul Regelui Mihai despre mătușa sa, Custodele Coroanei

Cotidianul The Telegraph a publicat, duminică, un articol despre fostul principe Nicolae al României, relatând că acesta intenționează să se întoarcă în țară, weekendul acesta, împreună cu noua sa soție, Alina Binder, unde ar fi primit cu simpatie de către susținătorii monarhiei.

Publicația relatează că, odată cu moartea regelui Mihai I al României, ar fi putut să moară și orice speranță pe care statul român ar fi avut-o privind reinstaurarea monarhiei. Cu toate Nicolae de Roumanie Medforth – Mills, nepotul cel mare al regelui, în vârstă de 32 de ani, scrie The Thelegraph, aduce o nouă "urmă de speranță" poporului român.

Într-un interviu acordat cotidianului The Telegraph, fostul principe Nicolae a declarat că nu are intenția de a reprezenta o amenințare la adresa autorității mătușii sale.

"Nu am considerat niciodată că aș fi în competiție. Imaginea de ansamblu este că suntem Familia Regală a României, iar interesele noastre sunt de a ajuta țara, fie din punct de vedere economic, fie social. Din acest motiv ne aflăm aici și asta trebuie să facem", a declarat fostul principe Nicolae.

Cu toate acestea, cotidianul britanic menționează că nu toată lumea ar privi cu entuziasm întoarcerea acestuia în țară, mai ales având în vedere faptul că Regele Mihai a decis în august 2015 să îi retragă titlul principelul Nicolae.

Un comunicat de presă publicat la vremea respectivă sugera că principele Nicolae a decis să se retragă din succesiunea la tron pentru că nu ar fi făcut față îndatoririlor regale.

"Nu am fost de acord (cu declarația), dar ei au publicat-o oricum", a declarat fostul principe, reafirmând că nu acesta este adevăratul motiv.

Întrebat de ce consideră că propria familie pare să fie împotriva lui, acesta a declarat: "Nu știu. Chiar nu înțeleg motivul. Am câteva idei, dar nimic concret. Totul s-a întâmplat brusc, m-au înlăturat din familie și asta este foarte trist".

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Thu
19
Fri
22
Sat
22
Sun
19
Mon
15

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău