The New York Times | Parada victoriei de la Moscova a accentuat izolarea internațională a Rusiei

  • 10 Mai 2017 16:48
The New York Times | Parada victoriei de la Moscova a accentuat izolarea internațională a Rusiei

Festivitățile de la Moscova cu ocazia Zilei Victoriei au fost neobișnuit de „low-cost“. Dar cel mai mult s-a aruncat în ochi lipsa aproape completă la manifestație a liderilor străini.

Apariția la parada doar a președintelui pro-rus al Republicii Moldova a arătat cât de izolată de restul lumii a ajuns să fie Rusia, scrie The New York Times.

Dupa 17 de ani de conducere a Rusiei, Ziua Victoriei a fost transformata de catre Putin în cea mai importantă sărbătoare a țării.

Și deși în discursul sau președintele rus a spus că Rusia este pregătită să coopereze cu comunitatea internațională pentru lupta eficienta împotriva terorismulului, parada militara din Piața Roșie a arătat cât de izolata a devenit Rusia în lume, pe fondul relațiilor tensionate cu Occidentul.

Pe podiumul din Piata Rosie, din rândul oficialilor a fost prezent doar un singur lider străin – prorusul Igor Dodon, președintele Republicii Moldova. În anii trecuti, la celebrarea de la Moscova au participat lideri din China, Germania, SUA și multe alte țări europene.

Sursa: PaginadeRusia

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău