The Byrds - Sweetheart of the Rodeo

  • 08 Februarie 2012 11:53
The Byrds - Sweetheart of the Rodeo

Sweetheart of the Rodeo este al șaselea album de studiou al celor de la The Byrds și a fost lansat pe 30 august 1968 prin casa de discuri Columbia Records.

Sweetheart of the Rodeo este al șaselea album de studiou al celor de la The Byrds și a fost lansat pe 30 august 1968 prin casa de discuri Columbia Records. Înregistrat cu participarea pionierului din country-rock Gram Parsons, a fost influent ca fiind primul album major de country-rock ca un act stabilit și a reprezentat o mișcare stilistică de îndepărtare de la rock-ul psihedelic de pe LP-ul ante...rior, Notorious Byrd Brothers. The Byrds au mai experimentat ocazional cu muzica din genul country pe cele patru albume anterioare, dar Sweetheart of the Rodeo a reprezentat prima lor incursiune atât de adâncă în acest gen de până atunci.
În 2003 revista Stylus Magazine l-a numit drept al 175-lea album din lista sa a celor mai preferate albume din toate timpurile și, în acelaș an, albumul a fost plasat pe locul 117 din lista revistei Rolling Stone a celor 500 cele mai mari albume din toate timpurile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
31,63
Nori împrăștiați
Umiditate:34 %
Vint:3,6 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
25
Sun
28
Mon
26
Arhivă Radio Chișinău