Thailanda | Sute de fabrici închise în lupta cu valul de smog

  • 07 Februarie 2019 19:44
Thailanda | Sute de fabrici închise în lupta cu valul de smog

Thailanda a decis închiderea temporară a aproximativ șase sute de fabrici din apropierea capitalei Bangkok pentru reducerea emisiilor de poluanți atmosferici, informează agenția VNA, citată de Agerpres.

Premierul thailandez Prayut Chan-o-cha a anunțat această măsură în timpul convorbirilor cu media locale în urma unei ședințe de Guvern care a avut loc la 5 februarie.

Poluarea atmosferică a fost pusă pe seama emisiilor autovehiculelor, producătorilor industriali, proiectelor de construcție a clădirilor mari și a practicii fermierilor de ardere a deșeurilor rezultate din agricultură.

Premierul Prayut Chan-o-cha a declarat că majoritatea particulelor fine sunt cauzate de trafic, drept pentru care în opinia sa este necesar ca autovehiculele poluante să fie scoase din uz. De asemenea, șeful Guvernului a făcut apel la populație să susțină măsurile guvernamentale pentru reducerea poluării.

Orașul este învăluit de câteva săptămâni de o ceață tulbure, iar populația critică din ce în ce mai intens răspunsul autorităților, care au minimizat inițial amploarea problemei și apoi au dispus închiderea a peste 400 de școli din Bangkok, o decizie fără precedent în istoria metropolei.

Mai multe măsuri au fost puse în aplicare în ultima lună, însă în zadar. Printre soluțiile găsite de autorități s-au numărat operațiuni aeriene de dispersare a unor substanțe chimice în nori cu ajutorul dronelor pentru a activa formarea averselor sau udarea străzilor cu ajutorul autoutilitarelor. De asemenea, s-a solicitat localnicilor să nu ardă tămâie pentru Anul Nou Chinezesc.

La sfârșitul lunii ianuarie, guvernatorul capitalei Thailandei, Aswin Kwanmuang, a lansat un apel la ajutor în lupta cu valul persistent de poluare atmosferică, după ce operațiunea desfășurată cu zeci de drone nu i-a convins pe cei aproape 12 milioane de locuitori ai capitalei thailandeze, din ce în ce mai îngrijorați pentru sănătatea lor.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău