Thailanda se oferă să găzduiască summitul Trump-Kim, după ce Rusia nu s-a arătat dispusă

  • 24 Aprilie 2018 13:53
Thailanda se oferă să găzduiască summitul Trump-Kim, după ce Rusia nu s-a arătat dispusă

Thailanda s-a declarat pregătită marți, 24 aprilie, să fie gazda mult așteptatului summit între președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un, care ar putea avea loc în iunie, informează France Presse.

„Thailanda este gata să faciliteze și să găzduiască discuțiile”, a declarat ministrul de externe thailandez Don Pramudwinai într-o conferință de presă.

Această țară din Asia de Sud-Est - aliată istorică a SUA și care întreține de asemenea relații diplomatice cu Coreea de Nord - nu a primit cu toate acestea o cerere în acest sens, a precizat ministrul.

Anterior, Donald Trump a indicat că cinci locuri sunt examinate pentru summitul prevăzut „probabil la începutul lunii iunie”, dar fără să ofere alte precizări.

Nr. 2 al juntei thailandeze, Prawit Wongsuwon, se află în prezent în Statele Unite, unde s-a întâlnit cu ministrul apărării James Mattis și cu înalți responsabili din domeniul securității interne, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Apărării thailandez, Kongcheep Tantravanich.

Contactată de AFP, ambasada americană din Bangkok, cea mai importantă din regiune, a refuzat să comenteze respectiva declarație.

Amintim, că anterior, Serghei Lavrov a declarat că Rusia nu se va oferi să găzduiască întrevederea dintre președintele Statelor Unite, Donald Trump și liderul nord-coreean, Kim Jong-un.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău