Thailanda relaxează o parte din restricții în contextul scăderii numărului de cazuri

  • 31 August 2021 17:54
Thailanda relaxează o parte din restricții în contextul scăderii numărului de cazuri

Thailanda va relaxa unele dintre restricțiile antiepidemice în contextul scăderii numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate la nivel național, transmite marți DPA.

Pentru prima oară în ultima lună, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate mai puțin de 15.000 de infecții noi, conform unui anunț făcut marți de autorități. Prin comparație, la jumătatea lunii august se înregistrau în jur de 22.000 de cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus.

Centrul de Criză pentru Coronavirus din Thailanda a anunțat deja relaxări ale regulilor stricte de lockdown în zonele roșii, cele mai afectate din țară, printre care se află și capitala Bangkok, notează Agerpres.

În consecință, restaurantele vor putea să rămână din nou deschise până la ora locală 20:00, începând de miercuri, iar cursele aeriene locale au fost reluate. Însă, pe timpul nopții rămân în vigoare interdicțiile de circulație între orele 21:00 și 04:00.

Autoritățile thailandeze nu mai vizează eradicarea completă a virusului, conform unui purtător de cuvânt din Ministerul de Externe. "Pregătim țara pentru o revenire graduală la 'noul normal' în care învățăm să coexistăm cu COVID-19 în timp ce ne continuăm viețile de zi de zi pe cât de normal va fi posibil și, de asemenea, pe cât de sigur va fi posibil", a precizat oficialul thailandez.

Aproximativ 10% din populația de 70 de milioane a Thailandei este complet vaccinată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău