Thailanda - Nivel îngrijorător de poluare în Bangkok

  • 30 Septembrie 2019 11:12
Thailanda - Nivel îngrijorător de poluare în Bangkok

Departamentul de control al poluării din Thailanda (PCD) a raportat luni un nivel nesănătos de poluare a aerului în 15 zone importante din capitala Bangkok, cu microparticule mai mici decât PM2.5, informează Xinhua, preluat de Agerpres.

Potrivit PCD, în aer au fost descoperite niveluri de microparticule de 42-66 micrograme pe metru cub, depășind pragul de siguranță de 50 micrograme pe metru cub de aer, până la nivelul nesănătos de 53-66 micrograme pe metru cub.

Premierul thailandez Prayut Chan-o-cha a scris luni pe Facebook că a solicitat deja agențiilor de stat să pună în aplicare măsuri de combatere a prafului fin.

"Între timp solicit cooperare din partea șantierelor și a fabricilor pentru reducerea emisiilor de praf", a completat Prayut pe pagina de Facebook. "Iar pentru rezidenții din Bangkok, vă rog să purtați măști pe față atunci când ieșiți afară", a adăugat el.

Luni dimineață, locuitorii din Bangkok s-au treziți înconjurați de un nor de particule fine de praf ce acoperea principalele cartiere în care se află sedii de companii și centre comerciale.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău